Dialogmøde om mega-events i København

København tiltrækker i disse år flere store internationale sportsbegivenheder, som fylder i bybilledet på godt og ondt. Indre By Lokaludvalg sætter ved et borgermøde fokus på effekterne.

Flere store sportsbegivenheder er i de kommende år på vej til København. Til næste år i 2020 kommer EM i fodbold til København, når Parken på Østerbro ligger græs til fire kampe, og allerede året efter starter Tour de France i København, hvor den første etape skal køres i Indre Bys gader. Allerede året efter i 2021 kommer World Pride og EURO GAMES 2021 til byen og i 2025 vender VM i ishockey atter tilbage til København, når Danmark sammen med Sverige skal være vært for slutrunden.   

Det er alt sammen store internationale begivenheder, der kommer til at tiltrække sig masser af opmærksomhed, og som vil fylde gaderne i særligt Indre By med både danske og udenlandske tilskuere og deltagere. Derudover vil det vil have en væsentlig betydning for københavnernes hverdagsliv, da byen bliver afspærret flere steder.

Positive effekter møder kritik

I flere tilfælde er effekterne af de kommende begivenheder blevet præsenteret meget positivt, som blandet andet da gevinsterne ved Tour de France-start i København blev præsenteret. Et faktum som flere forskere stiller sig kritiske overfor, idet de mener, at begivenhederne ofte bliver oversolgt og overdrevet, når der henvises til indtægterne og undervurderet, når det kommer til udgifterne. 

Indre By Lokaludvalg har i den anledning inviteret Analyse- og forskningschef ved Idrættens Analyseinstitut Rasmus K. Storm til at deltage i borgermødet og præsentere, hvad man får ud af at holde store begivenheder - herunder hvad de positive og negative effekter er ved at afholde store begivenheder.

Tid og sted

Mandag den 23. september kl. 19.30 – 21.00 i Bethesda, Rømersgade 17.

Alle er velkomne!