Store events på vej til København

I de kommende år skal København være vært for EM i fodbold, Tour de France-starten og ”Copenhagen 2021” som dækker over WorldPride og EuroGames. Lokaludvalget er i dialog med kommunen og interessenter

København har en række begivenhedsrige events i sigte i de kommende år, når en række store internationale events kommer til hovedstaden. Det er events, der alle vil komme til at optage store dele af København, hvor særligt mange af aktiviteterne kommer til at foregå i Indre By. Lokaludvalget har derfor allerede nu startet en dialog med de forskellige forvaltninger og relevante interessenter om forholdene for beboere og det lokale erhvervsliv under de forskellige events, da de kommer til at tiltrække mange mennesker til Indre By.

EM i fodbold i 2020

København skal i 2020 være en af 13 værtsbyer, når EM i fodbold sparkes i gang. Det europæiske fodboldforbund UEFA har nemlig besluttet at markere 60-året for i EM i fodbold ved at dele værtskabet for slutrunden mellem 13 europæiske byer. Det betyder, at Parken på Østerbro kommer til at lægge græs til tre indledende gruppekampe, som spilles den 13, 18 og 22. juni og en ottendedelsfinale, som spilles den 29. juni. Lokaludvalget holdte i midten af maj møde med DBU, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik – og Miljøforvaltningen, hvor planerne for afholdelse af EM-slutrunden i København blev præsenteret og drøftet.
 

Tour de France 2021 Grand Départ

Verdens største cykelløb Tour de France begynder i Danmark i 2021, hvor København den 2. juli 2021 ligger asfalt til åbningsetapen, Grand Départ. En etape, der bliver en cirka 13. kilometer lang enkeltstart, som kommer til foregå i det centrale København, hvor rytterne blandt andet kommer forbi flere historiske bygninger. Den 3. juli køres den anden etape, der går fra Roskilde til Nyborg og den 4. juli køres den tredje og sidste etape i Danmark, når rytterne skal fra Vejle til Sønderborg. Tour de France er en verdensomspændende begivenhed, der bliver transmitteret i 190 lande og har op mod 3,5 milliarder tv-seere under hele løbet. Det forventes at op mod 900.000 tilskuere vil overvære de tre etaper i Danmark.   

“Copenhagen 2021”

Senere på året i 2021 er scenen atter sat, når København skal være vært for EuroGames og WorldPride, som tilsammen udgør ”Copenhagen 2021”. EuroGames er et stort LGBTQI-sportsstævne med mere en 25 forskellige sportsgrene. Stævnet har til hensigt at øge opmærksomheden om LGBT-sport og bekæmpe seksuel diskrimination. ”Copenhagen 2021” finder sted i perioden den 12. – 22. august 2021.