Bæredygtighed skal sikre fremtidens turisme i København

Wonderful Copenhagen har netop lanceret deres analyseprojekt 10XCOPENHAGEN, der blandt andet viser, at et øget fokus på bæredygtighed skal sikre væksten i fremtidens turisme.

Analyseprojektet 10XCOPENHAGEN, som blev lanceret på Københavns Rådhus i den forgangne uge, er udarbejdet af Wonderful Copenhagen, der gennem deres analysearbejde er kommet frem til 14 anbefalinger, som skal være med til at sikre fremtidens turisme i København frem mod 2030. Analysen har et særligt på fokus på at turismevæksten bliver gjort mere bæredygtig i de kommende år. Anbefalingerne går derfor blandt andet på, at partnerskaberne styrkes, at København gøres mere konkurrencedygtig, at fortællingen om byen styrkes og at turismen spredes ud til områder udenfor Indre By.      

Turismen har siden 2010 været stigende i København og omegn, og ifølge analysen vil antallet af turister i de kommende år stige yderligere. Turismen har en stor betydning og indvirkning på byen, hvilket en årlig omsætning på 42. mia. kr. og de cirka 49.000 beskæftigede i turismebranchen i hovedstadsområdet vidner om. 

Spred turismen 

De fleste turister, der besøger København opholder sig i Indre By. En af anbefalingerne i analysen går derfor på at igangsætte strategier, der skal sprede turismen ud til områder, der ligger uden for det centrale København, så andre områder også får et positivt udbytte af den stigende turisme. Det er en anbefaling, som 77 % af de adspurgte københavnere mener giver god mening, ligesom at de turister, der besøger områder udenfor Indre By er mere tilfredse, når de vurderer deres helhedsoplevelse af København som rejsedestination. Samtidig vil 80 % af turisterne gerne kombinere oplevelser i byen med oplevelser udenfor byen.   

Det er planen, at en øget synlighed, lettere adgang og en større besøgsparathed i bydelene udenfor Indre By skal få flere turister til at besøge de bydele. Læs mere om analyseprojektet på 10xcopenhagen.com.

Læs 10XCOPENHAGEN (engelsk)

Læs anbefalingerne (dansk)