Beboere i Middelalderbyen ønsker flere boliger

I Middelalderbyen efterspørger beboere flere boliger, og mener samtidig ikke, der bør etableres flere hoteller i Middelalderbyen. Niveauet er passende, lyder det.

Svarene kommer fra en spørgeskemaundersøgelse som Indre By Lokaludvalg har foretaget blandt beboerne i Middelalderbyen. Spørgeskemaundersøgelsen blev sendt til beboerne i Middelalderbyen, da Københavns Kommune havde modtaget en anmodning fra ejeren af Nørregade 13 – 15 og Skt. Peders Stræde 1 – 3, der ønskede at omdanne bygningen til boliger og hotel. En anmodning, som de bad lokaludvalget kommentere på. Det fremgår af spørgeskemaundersøgelsen, at 71 % af respondenterne mener, at der skal være flere boliger i Middelalderbyen og at 53 % mener, at den nuværende hotelkapacitet i Middelalderbyen er passende, som den er i dag. Resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen kan læses i højre kolonne.

Lokaludvalget svarede kommunen, at det er selvmodsigende, når det politisk bliver meldt ud, at der er behov for boliger i København, når kommunen samtidig har til sinde at tillade hotel i en tidligere boligejendom i Indre By. Videre står der i brevet, at lokaludvalget ønsker, at kommunen skal vende den igangværende udvikling, hvor Middelalderbyen i stigende grad er en kulisse for turisme og natteliv.

Siden spørgeskemaundersøgelsen blev udsendt, har Københavns Kommune gjort lokaludvalget opmærksom på, at ejeren er gået væk fra ideen om at etablere hotel. Det er nu i stedet planen, at der skal etableres boliger, café og kontorerhverv i bygningen. Det er planen, at 33 % svarende til 1.127 m2 bliver udlagt til boliger og at 67 % svarende til 2.272 m2 bliver udlagt til erhverv.  

Hotelkapaciteten i Indre By

Lokaludvalget drøftede i deres seneste lokaludvalgsmøde den 7. februar den nuværende hotelkapacitet i Indre By. Det fremgår af en oversigt, som lokaludvalget har udarbejdet, at der i Indre By er cirka 7.585 hotelværelser.

Det er et antal, der kommer til at stige med det kommende hotel, der bliver placeret i den historiske bygning i Købmagergade 44-46 og 50 lige ved Rundetårn. Det planen, at bygningen skal omdannes til et hotel med 243 værelser, mødelokaler, wellness, bar og en cafe. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet Hines, som står projektet.

Se oversigten over hoteller fordelt på de forskellige kvarterer i Indre By.