Borgere frygter for fremtiden i Nybrogade og på Gl. Strand

Et borgermøde om projekterne i Nybrogade og på Gl. Strand gav dybe panderynker, da det viser sig, at trafikken ikke bliver reguleret.

Indre By Lokaludvalg havde mandag den 21. januar inviteret til borgermøde om de to anlægsprojekter Nybrogade og Gl. Strand metroforplads, og om hvordan projekterne kommer til at hænge sammen. På mødet præsenterede

Teknik- og Miljøforvaltningen Nybrogade-projektet og Metroselskabet præsenterede projektet Gl.Strand metroforplads.

Forvaltningen og Metroselskabet fortalte gennem de to oplæg blandt andet, at udtrykket i de to byrum er koordineret, så de bliver forholdsvis ens, da man vil benytte den samme type belægning, inventar og skabe en sammenhængende cykelforbindelse. Desuden forklarede Metroselskabet, at det ikke er muligt at videreføre rækken af træer fra Nybrogade og ind på Gl. Strand, idet stationen ikke ligger ligeså dybt, som de gør andre steder, og derfor vil træerne ikke have optimale vækstbetingelser.

Flere borgere undrede sig over, at man ikke forsøger opstille plantekasser eller noget andet, der vil give pladsen et grønt udtryk. Området vil i borgernes optik blive gold og kedelig, hvor parkerede cykler med stor sandsynlighed vil komme til at fylde billedet.  

En gade uden regulering

Cityringen åbner som bekendt efter planen til sommer, og det samme gør metroforpladsen ved Gl. Strand. Metroselskabet forklarede i mødet at op mod 36.000 dagligt vil benytte metroen ved Gl. Strand. Samtidig blev det forklaret, at gaden bliver ensrettet fra Højbro Plads mod Naboløs og Nybrogade. Derudover bliver det en gade, der får trafikal status som en lege- opholdsgade hvor gående, cyklende og kørende alle har ret til at færdes - dog på de gåendes præmisser. 

Flere af de fremmødte borgere udtrykte bekymringer over den manglende regulering, og frygter en gade, hvor folk dagligt kolliderer når både gående, cyklister og bilister skal dele byrummet.  

Udeservering spøger i kulissen

Teknik- og Miljøforvaltningen fortalte, at fortovene i Nyborgade bliver forholdsvis smalle, og at der vil blive opsat flere bænke, så tilgængeligheden og opholdsmulighederne forbedres, så alle kan færdes og tage ophold i gaden.

Flere borger har dog deres bange anelser, da de blandt andet har oplevet, at flere restaurationer i Gl. Strand uden tilladelse ofte breder sig langt ud på fortovet, så det bliver svært for fodgængere at passere. De frygter at scenariet kan blive det samme i Nybrogade, ligesom de frygter at bænkene bliver et sted, som nattelivets gæster vil benytte.   

NB: Læs referat og præsentationer fra mødet i højre side.