Her er rammerne for Københavns udvikling

Københavns Kommuneplan udstikker rammerne for Københavns – og dermed Indre Bys – udvikling de næste 12 år.

Kommuneplanen er den overordnede plan for byens fysiske udvikling og består af en hovedstruktur, retningslinjer og rammer.

Forslag til Kommuneplan 2024 sætter rammerne og retningslinjerne for hovedstadens udvikling de næste 12 år og bygger videre på visionen fra Kommuneplanstrategi 2023 for Københavns fysiske udvikling.

Læs forslag til Kommuneplan 2024 – Fremtidens grønne hovedstad 

Københavns Kommuneplan udstikker rammerne for byens - og dermed Indre Bys - udvikling de næste 12 år.

Deltag i debatten

I Indre By Lokaludvalg stiller vi skarpt på Forslag til Kommuneplan 2024 i vores borgermøde den 3. oktober. Her kan du deltage i debat om Indre Bys udvikling og høre oplæg om Kommuneplan 2024 og 15 minutters byen. 15 minutters byen er et planlægningsprincip, som skrevet ind i Kommuneplanens byvision for Københavns udvikling. Læs mere og tilmeld dig vores borgermøde

Har du input til os om Forslag til Kommuneplan 2024, kan du også skrive til os på indrebylokaludvalg@okf.kk.dk. Vi skal høre fra dig senest den 3. oktober 2024.

Du kan give dit høringssvar til forslaget til den kommende kommuneplan frem til 24. oktober 2024 på Bliv Hørt-portalen.

Læs lokaludvalgets høringssvar

I foråret 2024 var Forslag til Kommuneplan 2024 i intern høring i Københavns Kommunes politiske udvalg og råd; og altså også Indre By Lokaludvalg.

Vores høringssvar tager udgangspunkt i vores ønske om, at Kommuneplanen udstikker rammer, der understøtter det gode og grønne hverdagsliv i Indre By og resten af København.

Læs vores høringssvar

Fra intern til offentlig høring

Tilbagemeldingerne fra den interne høring af Forslag til Kommuneplan 2024 har været behandlet i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning og i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. På baggrund af høringssvarene er der vedtaget ændringer i forslaget, som fremgår af blandt andet hvidbogen for den interne høring.  

I referatet af Borgerrepræsentationens beslutning om offentlig høring af Forslag til Kommuneplan 2024 - Fremtidens klimavenlige hovedstad (22. august 2024) kan en oversigt over ændringer i forslaget på baggrund af den interne høring ses i dagsordenspunktets bilag.

Læs referat af Borgerrepræsentationens beslutning om offentlig høring af forslag til Kommuneplan 2024 - Fremtidens klimavenlige hovedstad