Indledende dialog om Distortion 2019

Indre By Lokaludvalg mødtes torsdag den 25. april med repræsentanter bag Distortion for at få et overblik og en snak om Distortion 2019, der igen i år indtager Rådhuspladsen over to dage i maj måned.

Traditionen tro havde Indre By Lokaludvalg og arrangørerne bag Distortion sat hinanden stævne for at snakke om årets Distortion festival, der afholdes i dagene 29. maj til 2. juni. Arrangørerne forklarede, at Distortion som udgangspunkt kommer til at ligne Distortion 2018, hvor Rådhuspladsen kommer til at fungere som en festplads med en musikscene, der skal trække gæster væk fra Nørrebro og Vesterbro, når gadefesterne lukker kl. 22.00 onsdag den 29. maj og torsdag den 30. maj. Festerne på Rådhuspladsen er i år afkortet en time, så de i år varer fra 16.00 – 24.00 og ikke indtil til 01.00 som i de foregående år.

Arrangørerne fortalte, at de i år har et særligt fokus på trafikafviklingen til og fra Rådhuspladsen, der sidste år skabte et større trafikkaos på H.C. Andersens Boulevard, da gæster fra Vesterbro skulle mod Rådhuspladsen. Det er planen, at gæsterne i år ved hjælp fra sikkerhedsvagter skal ledes af Vesterbrogade, Jernbanegade og Tietgensgade for at komme til Rådhuspladsen. Derudover vil der ifølge arrangørerne ikke være store navne, der skal optræde på Rådhuspladsens scene som tidligere ligesom der heller ikke vil være surprise acts. Som et led i at holde nogle af gæsterne på Vesterbro har Distortion arrangeret en efterfest i Øksenehallen, der først slutter kl. 03.00, således at flere gæster bliver på Vesterbro. Distortion har også indgået en aftale med politiet, der i år skal hjælpe med at lukke de efterfester ned, der kan opstå på gader og stræder, når Distortion lukker.

Som et nyt initiativ vil der i år være pant på øl– og drinkskrus, som skal afhjælpe nogle af de store affaldsmængder som festivalen genererer så gæsterne forhåbentligt genbruger deres krus. Teknik- og Miljøforvaltningen vil stå for rengøringsarbejdet på Rådhuspladsen efter festerne og vil samtidig også stå for rengøring på strækningerne fra Rådhuspladsen og op til Nytorv, hvor affaldsgenerne ofte er store.

Lokaludvalget er fortsat bekymret

Indre By Lokaludvalg havde en række spørgsmål, som arrangørerne ikke havde svar på i mødet, men som de lovede at vende tilbage på med svar. Det drejer sig blandt andet om antallet af sikkerhedsvagter på Rådhuspladsen og i gaderne, og hvordan vagterne kan kendes. Derudover udtrykte lokaludvalget fortsat bekymring for lydniveauet og lysshowet på Rådhuspladsen samt om pladsen kan trække det store antal af gæster, der måske kommer.

Information om Distortion

Informationen om Distortion vil foregå via Distortions hjemmeside cphdistortion.dk, Distortions app, beboerbreve og via plakater, der opsættes i bydelene. Tre uger inden Distortion afholdes oprettes der en beboermail og et telefonnummer, hvor man kan henvende til at arrangørerne før, under og efter Distortion.