Julemarkeder for alle

Julemarkederne i Indre By skal være tilgængelige for alle og skabe julestemning med lys, kultur og kunst i front. Sådan lød nogle af tilbagemeldingerne fra deltagerne i en workshop om julemarkeder, som Indre By Lokaludvalg afholdt den 11. marts 2024.

Som opfølgning på en workshop om julemarkeder, som tre københavnske borgmestre inviterede til i januar 2024, afholdt vi mandag den 11. marts endnu en workshop om julemarkeder i Indre By og resten af København. 

Vi faciliterede en workshop om julemarkeder i to runder, og hørte også nyt fra Københavns Kommune om status på ansøgninger til julemarkeder i 2024. 

I workshopsene drøftede vi desuden udfordringer med forankring i det lokale erhvervsliv i form af høje priser på stande, forslag om mindre stande til mindre erhvervsdrivende eller leje af beboerhuse til lokale julemarkeder.

Julemarkederne i Indre By skal være tilgængelige for alle og afvikles i samarbejde med det lokale erhvervsliv. Sådan lød et par af pointerne til vores workshop om julemarkeder.
Fotograf
Ursula Bach

Indre By Lokaludvalgs arbejde med julemarkeder 

Workshoppen blev afholdt som en del af Indre By Lokaludvalgs løbende arbejde med julemarkeder i Indre By. Vi ønsker, at julemarkeder bidrager positivt til byrum og gadeliv i Indre By. Efter vores mening skal julemarkeder afspejle lokale, nordiske juletraditioner frem for at kopiere de mellemeuropæiske varianter, man kan se i Indre By.

Ud over at afholde borgerdialog om julemarkeder, er vi også i løbende dialog med Københavns Kommunes politkere og forvaltninger om udviklingen af julemarkeder i Indre By.

Vi planlægger at afholde endnu et møde om julemarkeder i Indre By i efteråret. Følg med her på siden og i vores nyhedsbrev.

Læs referatet af workshop om julemarkeder den 11. marts 2024