Ofelia Plads skal ikke være kulisse for arrangementer

Lukkede arrangementer på Ofelia Plads vil ikke bidrage positivt til bylivet, da for mange gener følger i kølvandet på sådanne arrangementer. Pladsen fungerer fint i dag, lyder det fra lokaludvalget.

Lokaludvalget drøftede lokalplanforslaget i deres møde den 11. oktober 2018. Et forslag, der efter henisgten skulle det gøre det muligt via et tillæg, at afholde 30 lukkede arrangementer på en afgrænset del af pladsen - 15 mindre arrangementer og 15 større arrangementer. Forslaget vil ligeledes gøre det muligt at, der kan blive opsat scener, telte, hegn, toiletter, madboder og andet nødvendigt udstyr, uden at der skal søges dispensation hver gang til både offentlige og private arrangementer

Ofelia Plads fungerer i dag fint 

Lokaludvalget mener ikker, at de lukkede arrangementer på Ofelia Plads vil bidrage positivt til bylivet.

Lukkede arrangementer vil blandt andet indebære støj i forbindelse med opsætning og nedtagning af forskelligt udstyr ligesom sådanne arrangementer erfaringsmæssigt vil medføre støj fra scenen under arrangementerne, som vil være til gene for beboerne i området. Derudover må vil der være en del støj og affald fra deltagere, som er på vej til og fra arrangementerne.

Lokaludvalget opfordrer kommunen til med udgangspunkt i denne sag at markere, at byen ikke skal være en kulisse for arrangementer. Ofelia Plads fungerer fint i dag, så der er ingen grund til at ændre på planforholdene. En af de væsentligste kvaliteter ved København er det gode hverdagsliv i rammer, der understøtter dette. Det er også det, mange af byens gæster gerne vil opleve fremfor pladser med et midlertidigt, grimt udtryk.

Stilfærdige arrangementer på Ofelia Plads 

Lokaludvalget har forståelse for ønsket om arrangementer på Ofelia Plads og for, at der skal tjenes penge til at drive pladsen. Vi foreslår derfor, at kommunen og ejeren anvender pladsen til stilfærdige arrangementer, der harmonerer med omgivelserne, som fx streetfood-marked, aktiviteter for børnefamilier, kunstneriske aktiviteter osv. Hvis sådanne arrangementer kræver dispensation for den gældende lokalplan, så må det være sådan.

Borgerdialog

Lokaludvalget havde den 3. oktober 2018 et debatvognsarrangement på Ofelia Plads om lokalplanforslaget. Her kunne borgerne udfylde et spørgeskema. Spørgeskemaet kunne også udfyldes på lokaludvalgets hjemmeside til og med den 7. oktober 2018.



I højre side kan resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen læses sammen med to henvendelser, som lokaludvalget har modtaget fra borgere om sagen.