Ren Indre By – skraldeindsamling

Miljøpunkt Indre By & Christianshavn opfordrer i år beboerne i Indre By til at trække i gummihandskerne og deltage i årets skraldeindsamling i Indre By - enten på egen hånd eller i deres egen ”boble”!

Miljøpunkt Indre By & Christianshavn opfordrer i år beboerne til at deltage i en anderledes skraldeindsamling i Indre By i perioden fra  fra lørdag den 20. - 27. marts. . På grund af Covid-19 er muligt at afholde den årlige forårsrengøring og skraldeindsamling ved søerne. Beboerne i Indre By opfordres i stedet til, på egen hånd eller i deres ”boble” til at samle skrald i Indre By. 

Sådan gør du

I år bliver der desværre ikke uddelt af udstyr som sædavnligt. Deltagerne opfordres til at bruge handsker, når affaldet samles.

Går en tur med handsker og poser et sted, hvor der trænger til oprydning.

Sorter de mest værdifulde fraktioner – metal, elektronik og plast, da de kan genanvendes.

Poserne med sorteret skrald kan afleveres på en genbrugsstation, hvis der ikke er en skraldeordning, hvor du bor.

Almindeligt affald, restaffald, kan efter indsamlingen lægges i en af kommunes skraldespande. Hvis der ikke er ikke plads, så stil affaldet ved siden af skraldespanden.

Skodder er også restaffald – put dem evt. i en frysepose for at se, hvor mange I har samlet inden I kommer det i skraldespanden. 

OBS: Bemærk batterier, spreaydåser mm. er farligt affald. Det må ikke komme i restaffald, men skal i stedet på genbrugspladsen. 

Indsend billeder og vind præmier

I perioden for skraldeindsamlingen er det muligt at deltage i fotokonkurrencen, som kører både på Instagram og på Facebook. Tag eksempelvis et billede af: 

Før og efter skraldindsamlingen

Dit indsamlingshold

Hvor meget der kan genanvendes?

Den sjoveste/mærkeligste ting

Hvor mange skodder du finder?

Ved ugens afslutning udvælger Miljøpunkt Indre By & Christianshavn sammen med UngEnergi København og flere af deres frivillige tre vindere, som bliver de heldige ejere af hvert et gavekort. Det er muligt at vinde: 

1 x tre valgfrie pålægssalater fra RØRT (værdi 135 kr.)

1 x cykeleftersyn hos Gammelholm Cykler

1 x gavekort på 300 kr. til økosupermarkedet Organic Copenhagen