Status på Vesterport Banegrav

I lokaludvalgets møde den 13. december blev udviklingen af området ved Vesterport Banegrav drøftet med udgangspunkt i tre oplæg.

På årets sidste lokaludvalgsmøde drøftede Indre By Lokaludvalg udviklingen af Vesterport Banegrav. Tre oplægsholdere fortalte, hvordan de synes, at området kan udvikles til gavn for byen.

Et af oplæggene handlede om et byggeprojekt, som lokaludvalget havde borgermøde om i Palads Teatret i 2017. En privat projektudvikler ønsker sammen med DSB Ejendomme at overdække banegraven og opføre fire højhuse til serviceerhverv og boliger mm. Et projekt, der betyder, at Palads Teatret skal lade livet, ligesom Hammerichsgade vil blive lukket for trafik. Et andet oplæg tog udgangspunkt i et ønske om at tænke udviklingen af banegraven forfra, så der er flere valgmuligheder. Det tredje oplæg ser banegraven som en mulighed for at løse trafikproblemerne i kvarteret og i København som helhed. 

Teknik- og Miljøudvalget vil have klarhed over trafikforholdene

Teknik- og Miljøudvalget behandlede i dets møde den 3. december byggeprojektet. Det fremgår af referatet, at udvalget besluttede at

”... sende sagen retur til projektudvikleren med henblik på, at projektudvikleren udarbejder en trafikløsning, som ikke påvirker fremkommeligheden for cyklister, fodgængere og busser negativt i det større område omkring Vesterport banegrav, inkl. Vester Farimagsgade, H. C. Andersens Boulevard, Vesterbrogade, Tietgensgade og Bernstorffsgade. Hermed udskydes beslutning om Palads, til der foreligger et revideret projekt i forbindelse med en evt. kommende plansag."

Indre By Lokaludvalg vil følge sagen tæt, ikke mindst fordi Palads Teatrets fremtid er i spil. Lokaludvalget ser frem til at projektudviklerens trafikanalyse bliver offentliggjort, hvilket forventes at ske i januar 2019.