Vælgermøde i Indre By

Kom tiI vælgermøde i anledning af Folketingsvalget 2019 og debatter med lokale folketingskandidater om deres politik for København og Indre By.

Folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt, og der skal senest den 17. juni i år være afholdt folketingsvalg i Danmark. Indre By Lokaludvalg inviterer i den forbindelse til åbent vælgermøde med lokale kandidater. På mødet vil der blandt andet være fokus på emner som restaurations- og nattelivet, trafikforhold og klima, som er områder, der fylder meget for beboerne i Indre By.      

MØD FØLGENDE KANDIDATER:

Simon Simonsen, S

Jette Gottlieb, EL

Bo Sandroos, V

Kåre Traberg Smidt, ALT

Peter Stakemann, Kons.

Andreas Pourkamali, RV

Kasper Nordborg Kiær, SF

Lars Vestergaard, DF

Jacob Rosenberg, LA

Helle Rosenvig, Nye Borgerlige

NB: Sidst i artiklen kan man læse, hvad kandidaterne kæmper for. 

TID OG STED

Mandag den 11. marts kl. 19.00 - 21.00 i Festsalen i Bethesda,Rømersgade 17.

Alle er velkomne!

OBS: Dørene åbnes allerede kl. 18.30, hvor man uformelt kan snakke med kandidaterne. Når mødet slutter er der ind til 21.30 ligeledes mulighed for en uformel eftersnak med kandidaterne. 

Alle er velkomne!  

PRÆSENTATION AF LOKALE KANDIDATER



Simon Simonsen, Socialdemokratiet:

Kæmper for at det frie og lige Danmark sikres gennem social retfærdighed. Den økonomiske fremgang har gavnet de få, og det har resulteret i stigende globalisering og liberalisering. Retfærdigheden vokser først, når der bliver ført en politik, der varetager interesserne for det store flertal.

Jette Gottlieb, Enhedslisten

Kæmper for åbent et demokrati, bedre fordeling af samfundets rigdom med et øget fokus på bæredygtighed, og et arbejdsmarked, hvor man kan ikke bare bliver brugt og smidt væk, men med omstilling kan holde hele livet Derudover skal alle have mulighed for at leve et liv med en velfærd, der bygger på omsorg og udvikling, og et sundhedsvæsen med flere hjerter, hjerner og hænder. 

Bo Sandroos, Venstre:

Kæmper for et nyt fokus i København, et velfærdssamfund med fokus på kerneopgaverne og et sundhedsvæsen med en stærk ledelse. Derudover skal det gode og trygge samfund sikres gennem vækst i hele landet, en ny start i udlændingepolitikken, og at Danmark fortsat engagerer sig i Europa og i verden.

Kåre Traberg Smidt, Alternativet:

Kæmper for et øget fokus på klima, menneskerettigheder, uddannelse og omsorg samt for bæredygtigt iværksætteri.  

Peter Stakemann, Konservative:

Kæmper for et trygt og sikkert København med mere nærpoliti og en styrket indsats mod økonomisk kriminalitet. Derudover skal mindre bureaukrati gøre det nemmere at drive virksomhed - samtidig med at selskabsskatten sænkes markant. I sundhedsvæsenet skal der være et større fokus på enkelte patientbehov og forbedring af familielægen samt skal Danmark gå forrest i den grønne omstilling. 

Andreas Pourkamali, Radikale Venstre:

Jeg ønsker at være en stærk børne- og kulturstemme. De første 1000 dage af børns liv er de vigtigste, derfor skal vi investere massivt i disse, fx ved at sikre nok pædagoger og omsorg i institutionerne. Turisme er for mig vigtig på kulturdagsordenen. Særligt som repræsentant for Indre By, ønsker jeg at kæmpe for, at centrum af vores hovedstad ikke dør af overturisme, men bevarer sit unikke kulturelle udtryk.

Kasper Nordborg Kiær, Socialistisk Folkeparti:

Kæmper for at alle børn skal have lige muligheder. Folkeskolen er i dag ikke rummelig nok. Det betyder, der ikke er plads til de elever, der har det svært. Vores børn er førsteprioriteten, og de skal have en tryg opvækst, hvor de ikke skal gennemtestes, hvor der er voksne nok i institutionerne, og hvor de ikke skal bekymre sig over at leve i fattigdom. 

Lars Vestergaard, Dansk Folkeparti:

Jeg kæmper for de ældre og den omsorg der skal tilbydes, en varieret natur og et bæredygtigt klima med rent vand og ren luft. Derudover er det vigtigt, vi har en stærk dansk kulturel identitet og bevare Danmarks nationale suverænitet i forhold til EU, en styrket retsfølelse, et retfærdigt arbejdsmarked med ordnede forhold for alle ansatte, en styrkelse af lærernes autoritet og børns trivsel i folkeskolen.

Jacob Rosenberg, Liberal Alliance:

Kæmper for at det skal fordelagtigt at være i job, betingelserne for små virksomheder skal forbedres, og der skal være flere varme hænder og mindre fokus på bureaukrati i sundhedsvæsenet. Samtidig skal socialpolitikken forbedres og folk med lave indkomster skal altid have en sikring.  

Helle Rosenvig, Nye Borgerlige:

Kæmper for, at det skal være nemmere at være dansker ud fra frihed, lighed og tryghed. Jobcentrene skal nedlægges, og alle skal forsikre sig gennem en A-kasse mod arbejdsløshed. Syge og nedslidte skal lægefagligt vurderes om de er berettiget til førtidspension. En bedre integration sikres ved, at der max må være 15-25 % indvandrere og efterkommere i et område. Derudover skal vi mødes i neutralitet. Børn skal ikke bære tørklæder i skolerne, og ingen offentlige ansatte skal bære hijab i arbejdstiden.