Vælgermøde med fokus på lokale temaer

Mandag den 11. marts havde Indre By Lokaludvalg sat lokale kandidater stævne forud for folketingsvalget for at høre, hvilke politikker og visioner, som de har for Indre By.

Folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt, og senest den 17. juni skal danskerne igen mod stemmeurnerne. I den anledning skød Indre By Lokaludvalg mandag valgkampen i gang med lokale folketingskandidater, hvor cirka 50 debatlystne borgere deltog. 

Et panel bestående af 10 poitikere fik indledningsvist hver fik lov til at præsentere deres mærkesager inden temaer som turisme, natteliv, forurening og trafikforhold satte debatten i gang. Alle temaer, der fylder meget for beboerne i Indre By. Der var enighed blandt flere borgere og kandidater i, at det er vigtigt, at få nærpolitiet tilbage for at skabe den nødvendige tryghed. Desuden blev den grønne omstilling debatteret, hvor flere var enige i at eldrevne køretøjer er et skridt i den rigtige retning, og som samtidig vil lette på forureningen i byen - ligesom flere mente, at de tunge køretøjer skal ledes uden om byen for at skabe bedre trafikale forhold. Nattelivet i Indre By har de seneste år været til stor debat, da det er et område, der tiltrækker mange mennesker til Indre By, og som trækker  mange afledte effekter efter sig. Flere var derfor også enige i, at det er et område, der kræver yderligere ressourcer og opmærksomhed, så de regler, der er gældende overholdes. Det er en forudsætning for, at der kan skabes et natteliv, der både er til glæde for beboere og gæster.    

Politiske deltagere:

Simon Simonsen, Socialdemokratiet

Jette Gottlieb, Enhedslisten

Bo Sandroos, Venstre

Kåre Traberg Smidt, Alternativet

Peter Stakemann, Konservative

Andreas Pourkamali, Radikale Venstre

Kasper Nordborg Kiær, Socialistisk Folkeparti

Lars Vestergaard, Dansk Folkeparti

Jacob Rosenberg, Liberal Alliance

Helle Rosenvig, Nye Borgerlige