Vi ser frem til Tour de France i Indre By

Det kan godt give sved på panden og ængstelige miner, men konklusionen på lokaludvalgets informationsmøde den 21. april var, at der er lagt op til fest på den gode måde.

Et slag på tasken: Indre By får besøg af 300.000-400.000 tilskuere, når Tour de France starter i vores bydel den 1. juli.

Det kan godt give sved på panden og ængstelige miner, men konklusionen på lokaludvalgets informationsmøde den 21. april var, at der er lagt op til fest på den gode måde.

Fans af cykelløb er entusiastiske, begejstrede og glade, og deltagerne i informationsmødet gav da også udtryk for, at de ser frem til nogle fantastiske dage i cyklingens tegn.

Det kan ikke undgås, at eventen vil give gener for beboere og erhverv i Indre By, når ruten spærres af, men kommunen vil med et varsel via e-boks om afspærringerne sikre, at alle kan nå at tage deres forholdsregler.

Du kan læse mere om Tour de France i København her. Alle kan i øvrigt bidrage til cykelfesten. På eventkalender www.letourcph.dk er det muligt at oprette begivenheder ud fra følgende kriterier:

Det skal handle om Tour de France, cykelsport, cykling bredt og/eller ”Frankrig i Danmark”

Det skal være et offentligt arrangement med fri tilmelding, men gerne med angivelse af et max. antal deltagere.

Det er tilladt at dække udgifter med deltagerbetaling.

Afspærringer

  • Hele ruten afspærres fra natten til fredag d.1.juli – til lørdag eftermiddag d.2. juli
  • Der vil være forbud mod bilparkering langs hele ruten fra torsdag d. 30. juni, samt forbud mod cykelkørsel og– parkering langs med ruten fredag d. 1. juli.
  • Der vil være 24 fodgængerpassager, som tillader krydsning af ruten udvalgte steder og i begrænsede tidssluser.
  • Der vil være adgang for biler over Knippelsbro under hele løbet.

Deltag i Tour de København den 2. juli

Kør med på cykel på en bilfri tour-rute gennem København dagen efter Tour-rytterne. Den 2. juli inviteres alle københavnere og gæster​ til at hoppe på cyklen og deltage i byens største, gratis folke-cykelløb på den officielle enkeltstartrute den 2. juli kl. 8.00 –12.00 (kun for foreninger fra kl. 8-9).

Start-og målområde i Fælledparken. Der er tale om en 13 km lukket rute med 11 hop-on/hop-off-punkter.

Fotograf
Howard Bouchevereau