Københavns Kommunes logo

Informationsmøde om trafikprojekter i gaderne omkring Kongens Nytorv

Lokaludvalget inviterer sammen med Teknik- og Miljøforvaltningen til informationsmøde om trafikale forandringer i Gothersgade, Toldbodgade og på Nyhavns sydside.

De københavnske politikere har afsat midler til at skabe bedre forhold for bløde trafikanter i Gothersgade, Toldbodgade og på Nyhavns sydside. Kom og hør om planerne og politikernes holdning til dem. Til mødet bliver der også mulighed for at besøge informationsboder om gaderne og her få svar på spørgsmål vedrørende projekterne.

Tilmelding

Vi vil gerne vide, om du kommer – også hvis du blot kigger forbi i kort tid.

Tilmeld dig her

Det er gratis at deltage.

Planerne for gaderne

På informationsmødet kan du som beboer, erhvervsdrivende eller interesseorganisation få indblik i, hvad der skal ske i de tre gader:

Gothersgade

Cykelstier etableres på strækningen mellem Borgergade og Kronprinsessegade, og hele gaden renoveres. Anlægges i 2023.

Toldbodgade

Der etableres cykelstier i begge sider af Toldbodgade. For at give plads til cykelstierne ensrettes gaden, og alle parkeringspladser nedlægges. Turistbusparkering flyttes til Grønningen og Esplanaden. Anlægges i 2024-2025.

Nyhavns sydside

Nyhavns Sydside omdannes til cykelgade, hvor cyklister har fortrinsret, og biler er tilladt. Ensretningen ændres, fortovene gøres bredere, og forbindelsen til Inderhavnsbroen gøres mere trafiksikker for cyklister og gående. For at gøre plads til cykelgaden nedlægges alle parkeringspladser. Anlægges første halvår 2024.

Program for informationsmødet

  1. Velkommen og præsentation af de kommende trafikale forandringer for cyklister, fodgængere og bilister
  2. Hør tre forskellige perspektiver på projektet v. teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Enhedslisten), Morten Melchiors, medlem af Teknik- og Miljøudvalget (Konservative) og Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg
  3. Besøg informationsboder i salen – én for hver gade. Her kan du tale med projektledere og trafikeksperter om den gade, der interesserer dig

Vi byder på en sodavand og snacks.

Kontakt

Mødet holdes i Festsalen på Charlottenborg

Kongens Nytorv 1

Del med