Tour de France-fejring i Indre By

Lige om lidt bliver vores bydel sammen med resten af København forvandlet til et gult festfyrværkeri! I uge 26 kan man blandt andet opleve en omdannet Søren Kierkegaards Plads, selv køre Grand Départ og besøge Tour de France-Fanparken på Kongens Nytorv.

I anledning af, at den historiske Grand Départ – starten af Tour de France – i år finder sted i København, er der lagt op til gul folkefest, også i Indre By. Alle kan tage del i festen, og se cykelrytterne i aktion, når det legendariske cykelløb trilles i gang i vores by.   

Læs om hvorledes trafikken i Indre By bliver påvirket

Byrumsforsøg på Søren Kierkegaards Plads 

Fra den 29. juni til den 3. juli bliver Søren Kierkegaards Plads omdannet til Kulturfanspot. Pladsen, der ellers mest bliver brugt som gennemgangsrum, tager ny form af grønt, rekreativt samlingspunkt. Her kan man allerede den 29. juni få et glimt af feltet, når det triller forbi i forbindelse med holdpræsentationen. Den 1. juli skulle pladsen også være en prima udkigspost under enkeltstarten.  

Når touren rejser videre, forbliver den omdannede plads stående frem til den 8. august som et midlertidigt byrumsforsøg. Formålet at få input til fremtidens grønne plads, og Realdania står efterfølgende for en opsamlende analyse af, hvordan Søren Kierkegaards Plads fremover kan bruges som et samlingspunkt i København. 

Fanpark på Kongens Nytorv  

På Kongens Nytorv indretter Tour de France-arrangøren A.S.O. en fanpark, hvor man foruden at følge med i touren på storskærm kan opleve holdpræsentationen, musikalske indslag, franske specialiteter, chill zone, og købe merchandise i den officielle butik. Fanparken slår dørene op den 29. juni 2022 kl. 14 og lukker igen den 1. juli 2022 kl. 20. På Rådhuspladsen og Bryghuspladsen kan man følge holdpræsentationen fra storskærm. 

Desuden vil BLOX, By & Havn og andre aktører stå for relaterede events i Tour de France-ugen rundt om i Indre By – få overblikket her.

Læs om Indre By Lokaludvalgs holdning til Grand Départ i København

Løbsstart ved Ørstedsparken og slutspurt på Rådhuspladsen 

Fredag den 1. juli går det løs med selve enkeltstarten. Den første rytter kører afsted kl. 16:00, og herfra går det ellers slag i slag, til den sidste forventeligt spurter over målstregen ved Rådhuspladsen kl. 19:30. 

Forinden har en reklamekaravane kørt ruten og delt sponsorgaver ud til publikum – det foregår fra kl. 14:30. 

Se ruten her: 1. etape: Kort og detaljer.

Tour de KBH for alle 

Den 2. juli bliver det københavnernes egen tur til at køre ruten. Her kan alle, der måtte have lyst, nemlig trille afsted på den stadigt trafiklukkede rute i en folkelig fejring af cykelløbet og vores københavnske cykelkultur. Det, der meget vel er verdens hyggeligste cykelløb skydes i gang for tilmeldte klubber kl. 8:00, og fra kl. 9:00 er der åbent for alle interesserede – herfra kræves ingen tilmelding, og så er det i øvrigt gratis at deltage.

Læs mere her: Tour de KBH