Nye planer for det tidligere kommunehospital

Vi har afgivet høringssvar til en indledende høring om en ny lokalplan for det tidligere kommunehospital i Øster Farimagsgade Kvarter.
Grundejeren Jeudan ønsker blandt andet mulighed for at opføre nybyggeri i lokalplanområdet.

Det er Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, der har sendt idéen om en ny lokalplan for området, der rummer det tidligere kommunehospital, i indledende høring. 

Ønsker om nybyggeri i haver og gårdrum

Baggrunden for den indledende høring er, at ejendomsvirksomheden Jeudan, som siden 2004 har ejet Kommunehospitalet, nu ønsker mulighed for ”at åbne området mere op og skabe mere liv i området med blandede anvendelser som erhverv, boliger, butikker og håndværk”. 

Blandt Jeudans ønsker til udviklingen af det tidligere kommunehospital er mulighed for at indrette ældre- og kollegieboliger i eksisterende bygninger samt at opføre nye boliger i lokalplanområdets gårdrum. 

Københavns Universitet, som siden 2005 har lejet langt størstedelen af det tidligere kommunehospital, skal muligvis på et tidspunkt flytte.

Se brevet om indledende høring vedrørende lokalplanforslag for Kommunehospitalet II

Lokaludvalget ønsker ikke nybyggeri

I vores høringssvar plæderer vi for, at der ikke opføres boliger i lokalplanområdets haver og gårdrum. Vi foreslår, at så meget som muligt af den eksisterende bygningsmasse i stedet indrettes til boliger, og at gårdrummene og haverne i lokalplanområdet bevares.

Læs hele vores høringssvar 

I Indre By lokaludvalg tog vi høringssvaret til efterretning i vores møde den 10. oktober 2024.

Videre proces

Forvaltningen forventer, at der vil kunne fremlægges en startredegørelse til politisk behandling i første kvartal af 2025. Startredegørelsen lægger til grund for et udkast til en lokalplan, der sendes i offentlig høring inden vedtagelse i Københavns Kommunes politiske udvalg. Herefter kan grundejer, i dette tilfælde Jeudan, påbegynde sin forandring af lokalplanområdet.